20. 5. 2007

O evangelistech

Protože je neděle, přemýšlel jsem o duchovních věcech. Třeba proč se najednou vyrojilo tolik evangelistů (už je má i Microsoft) a jak tomu asi rozumí naši masově agnostičtí manažeři.

V pohanských Čechách se pojem evangelista obvykle mrzačí na tvar evangelizátor, což se inženýrským mozkům asociuje s jinými ...zátory, zejména popularizátory (čili vulgarizátory). V angličtině je evangelist stejně sv. Marek jako Vint Cerf.

Řecké euangelion znamená "dobrá zpráva" a evangelista je ten, kdo ji nosí. BPM je opravdu pro firmy dobrá zpráva. Organizační hradby jsou zbourány, můžeme zase pracovat dohromady na uskutečnění jedné vize. A víme, co je důležité - procesy, které tvoří hodnotu, kterou chce zákazník.

Překonat organizační vnímání společnosti je neskutečně těžké. Je to stejný boj, jaký podstoupili naši předkové v boji se svazujícími a krutými pohanskými modlami. Občas jde o život nebo aspoň o místo a o nervy. Proto nejde hlásat dobrou zvěst sám. Vyhoříme. Tento web by Vám měl dát jistotu, že v tom nejste sami.

0 Comments:

ISSN 1802-5676  | Copyright © 2003-2007 BPS Business Process Services