17. 1. 2008

Avantage BPM Foundation

kaishaAvantage BPM Foundation pochází z Japonska od firmy KAISHA-Tec a je zdarma na odzkoušení nebo pro domácí užití, pro komerční užití za 200 USD. Instalace má pouhých 15 MB, ale modeler pro svůj běh vyžaduje prostředí Microsoft .NET Framework 3.0.

Avantage je klasický modeler a analytický BPM nástroj, který neaspiruje na funkcionalitu BPM platformy a podporuje z hlediska implementace pouze vlastní workflow (ActiveFlow). V aktuální verzi 1.3 obsahuje úplnou notaci BPMN 1.0 a výborně se v něm modeluje. Součástí instalace je i rozsáhlá příručka v pdf (150 stran), podle které se lze naučit základy modelování.

K modeleru je možné dokoupit další nadstavby, od analytických (500 až 2 tis. USD) přes rozhraní, podporu verzování, repository až po publikování na web. Úplný balík s cetrální repository a 5 klienty se vejde do 5 tis. USD. Avantage je velmi oblíben zejména na vytváření dokumentace ISO a na realizaci požadavků SOx, najdete ho spíše mezi QM než u business analytiků.

Je-li TIBCO nejjednodušší na ovládání a Savvion nejlépe podporovaný, pak Avantage vyjde zdaleka nejlevněji pro lehčí analytické použití nebo pro vytváření řízené dokumentace. Je však třeba pamatovat, že jde o cestu jednosměrnou - Vaše modely zůstanou jen v modeleru.

Odkazy na zdroje k nástroji najdete pod čarou.





2 Comments:

Anonymní said...

Právě něco takového jsem hledal. Určitě tenhle SW bude lepší, než malovat diagramy ve Visiu. Díky.

Anonymní said...

Tohle není sw na analytickou práci. Máte pravdu, že se bude určitě líbit kvalitářům a cena pro servrovou verzi vychází líp než nadstavba na visio.

ISSN 1802-5676  | Copyright © 2003-2007 BPS Business Process Services