12. 3. 2008

Kde se TEP nejvíce projeví

V každé organizaci, i v té nejmenší, můžeme najít řadu různorodých procesů. Zůstává tedy otázkou, co je určující kritická velikost organizace, kdy se investice do zlepšení procesů začíná vyplácet. Jednoznačnou odpovědí budiž každodenní praxe, kdy každý jednotlivec, který se řídí principy efektivních procesů, dosahuje vyššího výkonu.

Aby se rychle projevily efekty z TEP, není třeba ihned zavádět či měnit informační systémy, kupovat nejnovější technologie nebo hledat konzultační firmu. Stačí nejprve začít sám u sebe a postupně zapojovat své okolí do světa efektivních procesů.

Největší přínosy však můžeme očekávat tam, kde se vyskytuje:

  • velké množství různorodých činností,
  • velké množství spolupracujících lidí,
  • velká frekvence procesů,
  • velký počet vzájemně provázaných a souvisejících procesů


5 Comments:

tomas said...

Jde vidět, že moderátor blogu "admin" umí skvěle napínat nás všechny. Prosím vydržte do příštího týdne na 4. a především na 5.část, tam se začne lámat chleba!!

Anonymní said...

Hezká myšlenka - že nejlepší je zlepšování, kdy se do něj zapojí každý jednotlivec a v každodenní praxi. Není taková změna firemní kultury utopie?

tomas said...

Nezlob se SKANe, ale bavíme se o nastavení nebo změně firemních procesů. Změna firemní kultury je zcela jiná záležitost, která ale něco napovídá o vedení firmy. Úplně jednoduché, pokud vedení firmy není schopno měnit firemní kulturu, nebude nikdy schopno měnit či nastavit ani firemní procesy. Z takové firmy rychle pryč...

Anonymní said...

Chytré metodiky s nutností transformace kultury počítají a mají ji zabudovanou jako svou součást - viz třeba 6Sigma.

tomas said...

Tak dobře, P.K. mě přemluvil, TEP bude v nějaké z dalších kapitol měnit kromě procesů i firemní kulturu ať doženeme a možná i předběhneme 6Sigmu.

ISSN 1802-5676  | Copyright © 2003-2007 BPS Business Process Services